úterý 7. května 2013

Energy Balance

Konečně! Téměř na den přesně od začátku práce na české projektu EUFIC vám předkládám k prohlédnutí a používání stránky Energy Balance

Aplikace poskytuje mnoho informací, které mohou rozšířit znalosti uživatelů o výživě a rovnováze v příjmu a výdeji energie. Aplikace je členěna do tří kroků, kterými by měl návštěvník stránek postupně projít:



1.  krok: Základní informace o energii, výživě, fyzické aktivitě a informacích na potravinách. Obsahuje rady, jak energii ze stravy buď omezit nebo využít takovými způsoby, které je možné zařadit do každodenního života a dlouhodobě je dodržovat.

2.  krok: Návštěvníci stránek jsou vyzváni k založení vlastního profilu, který obsahuje údaje o pohlaví, věku, tělesné výšce a hmotnosti a obvodu pasu. Z těchto informací potom ve třetím kroku vychází konkrétní doporučení. Profilů je možno založit více a zapojit přátele, kolegy i celou rodinu.

3.  krok: Obsahuje dvě interaktivní části „Spalovač kalorií“ a „Jíst a hýbat se“, které byly vytvořeny pro
snazší pochopení souvislostí mezi příjmem energie a jejím výdejem.

Spalovač kalorií uživatelům stránek říká, kolik energie vydají během zvolené pohybové aktivity za stanovený časový úsek. Za fyzickou aktivitu přitom není považován pouze sport, ale jsou zde zahrnuty i běžné domácí práce a každodenní aktivity. Návštěvníci mohou za každý den přidat i více aktivit prováděných jen krátkou dobu a zjistit jejich kumulativní efekt na zdravý životní styl.

Sekce Jíst a hýbat se je sestavena ze dvou odlišných nástrojů, které uživatelům umožňují sledovat vztah mezi stravou a fyzickou aktivitou a pomáhají zjistit jejich optimální energetickou rovnováhu.

Díky spolupráci s uznávanými odborníky na výživu a fyzickou aktivitu je aplikace Energetická rovnováha Evropské rady pro informace o potravinách (EUFIC) nejen praktickým, ale i zábavným a naučným nástrojem. Je dostupná online na stránkách EUFIC a přeložena je již do 11 světových jazyků (anglicky, česky, francouzsky, italsky, maďarsky, německy, polsky, portugalsky, řecky, slovensky a španělsky).

Evropská rada pro informace o potravinách (The European Food Information Council, EUFIC) je nezisková organizace zaměřená na seznámení široké veřejnosti s vědecky podloženými informacemi o výživě a zdraví, bezpečnosti potravin a jejich kvalitě. Umožňuje spotřebitelům činit informovanou volbu, a stravovat se tak vyváženě, bezpečně a zdravě.

Žádné komentáře:

Okomentovat